JesusFreak

• Home • Giv dit liv til Jesus • inspiration • Læs i Bibelen • Kontakt

Jesus siger:
JEG er VEJEN og SANDHEDEN og LIVET;
INGEN kommer
til Faderen uden ved mig!

VIDEOER
Den Kristne Kanal
Glimt af evigheden, eng.
Derek Prince, underv.

MUSIK
Samuelsons
Don Moen live

UNDERVISNING

Ordet er Gud
Han savner
Jesu Ligklaede
Forbandelsen brudt
Ordet
Stol paa Gud
Vær korsbaerer
Har du set Jesus?
Navnet
Rejs dig og frygt ikke
Kraftoverforsel
Sikker tro
Det talte ord
Kaerligheden
Jesu Kristi Jantelov
Herren giver mig

VIDNESBYRD

Forvandling
Fitzgeralds maleri
Ove Falgs syn
Rasmus
Indhegningen
Kanden
vinterblomst
Tulipanen
Engle & amoriner
Englevagt
Englevisit

EFTERTANKE

Skrivebordsbaggrunde
Den navnlose
Kvinden der vogter
Skabelsen
Billetterne
Gode leveregler
Solsikken fra Theresien 

FOR BØRN

Skabelsen
Kastanietræet

Hjemmesider

Derek Prince, DK
Dagens Ord Andagt
Dagens Ord
Israelmissionen
Ordet og Israel
Velsign Israel
KKL- Danmark
Jule clipart

Om at bære sit kors

Matt. 10,38: ”Og den, som ikke tager sit kors op og følger mig, er mig ikke værd.”

Det er Jesus, som står for denne formulering i bibelverset herover. Han forbereder sine disciple på at være discipel i ordets rette betydning d.v.s. at finde sig i det, som ikke er så behageligt – og alligevel gå med oprejst pande med Kristus i hjerte og sind.

I forbindelse med et sygebesøg blev jeg af den syge opfordret til at læse op af en lille andagtsbog af Moder Basilea Schlink. I den andagt jeg læste op stod der:

Du klager måske over, at Gud, som er Kærlighed, har lagt et særligt tungt kors på dig. Din himmelske Fader svarer dig: ´Dit kors er ikke tungere, end du kan bære det. Og er dit kors tungt, så vil den velsignelse, som er skjult i det, også veje tungt. Se det derfor som et tegn på Min Kærlighed, når jeg lægger et tungt kors på dig. Dette er den gave til dem af Mine børn, som Jeg har tiltænkt en særlig velsignelse. Tag korset på dig og stol på, at Jeg har skjult en rig velsignelse i det.´ ”

Ovennævnte hilsen var til stor inspiraton, for der lå en stor trøst i den. Den syge kvinde kommenterede nu stykket med et personligt vidnesbyrd om, at Gud også havde en mening med hendes sygeleje. Der var en sjælden varme og inderlighed over hendes vidnesbyrd. Hun hvilede fuldstændig i Gud – alle smerter til trods.

Bibelen er slet ikke ubekendt med det ”At bære sit kors”. Vi husker Paulus´ klare bekendelse fra Korinterbrevet, nærmere 2.Kor.12,7-9: ”

”Og for at jeg ikke skal hovmode mig af de overmåde høje åbenbaringer, blev der givet mig en torn i kødet, en Satans engel til at slå mig i ansigtet, for at jeg ikke skal hovmode mig. Tre gange har jeg bedt Herren om at den måtte vige fra mig, men han har svaret mig: ´Min nåde er dig nok, for i magtesløshed udfolder min kraft sig helt.´ ”

Det er meget belærende ord, vi her har af Paulus. Vi ved ikke præcis, hvad der pinte ham. Det kunne være noget psykisk, fysisk eller noget helt tredje eller fjerde, men Paulus fandt hvile i Guds nåde, som er stærk nok til enhver situation.

Lad os ikke glemme midt i korsbærersituationen at betragte ham, som selv måtte bære kors, både det bogstavelige, men også alle de andre, for var der én, som blev mobbet, så var det Jesus. Det er ikke tilfældigt, at han bliver kaldt for ”Den lidende tjener”.

Lad os minde hinanden om, at ”Ethvert kors i vores liv, vil Gud forvandle til en herlig opstandelse.”

Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube - www.dagens-ord-andagt.dk