JesusFreak

• Home • Giv dit liv til Jesus • inspiration • Læs i Bibelen • Kontakt

Jesus siger:
JEG er VEJEN og SANDHEDEN og LIVET;
INGEN kommer
til Faderen uden ved mig!

VIDEOER
Den Kristne Kanal
Glimt af evigheden, eng.
Derek Prince, underv.

MUSIK
Samuelsons
Don Moen live

UNDERVISNING

Ordet er Gud
Han savner
Jesu Ligklaede
Forbandelsen brudt
Ordet
Stol paa Gud
Vær korsbaerer
Har du set Jesus?
Navnet
Rejs dig og frygt ikke
Kraftoverforsel
Sikker tro
Det talte ord
Kaerligheden
Jesu Kristi Jantelov
Herren giver mig

VIDNESBYRD

Forvandling
Fitzgeralds maleri
Ove Falgs syn
Rasmus
Indhegningen
Kanden
vinterblomst
Tulipanen
Engle & amoriner
Englevagt
Englevisit

EFTERTANKE

Skrivebordsbaggrunde
Den navnlose
Kvinden der vogter
Skabelsen
Billetterne
Gode leveregler
Solsikken fra Theresien 

FOR BØRN

Skabelsen
Kastanietræet

Hjemmesider

Derek Prince, DK
Dagens Ord Andagt
Dagens Ord
Israelmissionen
Ordet og Israel
Velsign Israel
KKL- Danmark
Jule clipart


Billetterne


For en del år siden var der koncert i København med popgruppen Five. Til de der ikke ved det, så er der tale om en engelsk popgruppe bestående af fem drenge. Og hvad har det så med troen på Gud at gøre?

Da vores yngste datter var 14 år, var hun vild med Five og det var hendes veninde også.
Begge piger havde spurgt om de måtte komme til koncert, men da veninden ikke måtte, blev vi enige om at sige til vores datter, at hun kun kom med hvis veninden også fik lov.
På et tidspunkt ringede venindens mor og fortalte, at hun havde ombestemt sig. Hun havde alligevel købt billetter, som veninden skulle have i fødselsdagsgave. Men veninden skulle have sin storebror med, hun måtte ikke tage af sted alene. Vi bad venindens mor købe to billetter til vores datter også, så hun kunne få sin storesøster med. Begge de to småpiger er efternølere, og de store søskende er 10 år ældre og var derfor gode "bodyguards" for pigerne.

Til vores store ærgrelse, kom pigerne få dage efter hjem med et ungdomsblad, hvori der var et tilbud på billetter. For 100 kr. ekstra kunne de komme bag scenen, med mulighed for at få drengene fra Five at se. Nu hang vi på den, sådan nogle billetter kan ikke byttes. Vi måtte derfor afsløre for pigerne, at vi allerede havde købt billetter og pigerne måtte nøjes med at være med i den store flok på gulvet.

Mine to piger drog af sted allerede fra morgenstunden, og tog først på indkøb på Strøget. Vi fik herhjemme besked fra venindens mor om, at der allerede klokken to stod mange i kø, og jeg ringede derfor til mine piger og bad dem begynde at tænke på, at stille sig i kø.
De var heldige, at de kunne gå ind og stille sig sammen med veninden og hendes storebror selv om de kom senere. De fik et vældigt venskab med de andre forventningsfulde unge, som hovedsalig bestod af piger. Venindens storebror fik øje på enkelte drenge, og ellers var han ene hane i hønsegården, og det var nu engang ikke så ringe.

Det skortede ikke på fortællinger, da pigerne senere berettede om deres koncerttur. Og til samlingen af billeder og plakater kom nu også en kalender.
Jeg kunne ikke lade være med at iagttage pigerne og jeg kunne heller ikke lade være med at drage sammenligninger til vores kristentro, og vores forhold til Jesus. Der var så meget at lære ved at se på de to pigers iver.

De hører kun Five – musik, og holdt hver dag øje med MTV, for at optage ALT, hvad der sendes om Five. ALT hvad pigerne kunne opdrive af artikler om Five blev studeret. Nogle artikler blev kasseret. Andre artikler bidrog til ny viden om drengene.

Forskellen på de to pigers måde at opfatte tingene var også slående.
Veninden er en spontan, godtroende, morsom og noget urolig pige. Hun godtager alt! Og kan næsten læse mere mellem linierne, end der står.
Så kommer vores datter. Nøgternt sorterer hun materialet. Vurderer i forholdet til de andre artikler. Derefter tager hun stilling til, om hun mener historien er sandfærdig. Den stemples godtaget eller kasseret.

Når veninden så styrter ud i sin lille forvirrede fantasiverden, stopper vores datter hende med et: "Det passer ikke, der står sådan og sådan". Og veninden bliver vred, påståelig og sur. Men vores datter giver sig ikke. Deres indbyrdes kærlighed er stærk, og tåler uoverensstemmelser. De har samme interesse, men alligevel er de utroligt forskellige. Veninden kan bedst lide J., vores datter synes Scott er den sødeste. Men det skiller dem ikke ad. De står sammen i tykt og tyndt.

Jeg må beundre de to pigers ihærdighed. De går på Internettet og søger efter alt, hvad der har med Five at gøre. De undersøger hver eneste kiosk, måske ligger der, skjult under noget andet, et enkelt blad. At de allerede har været i forretningen tre gange i denne uge, betyder mindre.

Drengene i klassen er jaloux. De hader Five. Nok mest fordi Five stjæler pigernes opmærksomhed. Vores datter griner af drengene i klassen, og synes det er utroligt, at de kan blive jaloux på en popgruppe. En dag havde drengene stået udenfor klassens vindue, mens vores datter havde været i klassen. En af drengene havde fundet en plakat. Først så han indtrængende på vores datter. Så dyppede han plakaten i en mudderpøl. Derefter løftede han den i vejret og begyndte langsomt at rive den itu, centimeter for centimeter.
Vores datter skrupgrinede. Det så umådeligt morsomt ud. Hvad finder man sig ikke i, når man elsker Five?

Veninden kunne ikke fordrage kinesisk mad. Men hun har ”omvendt sig”. J, den af drengene hun bedst kan lide, elsker kinesisk mad. Hvad gør man ikke for at vinde sin elskede. Veninden og vores datter er begge fuldstændig syge efter at komme til England. Vores datter vil over i den kæmpestore musikforretning HMV, som ligger i centrum af London. Hun håber de har den gamle CD med J fra hans foregående band. Veninden er helt overbevist om, at hun møder drengene derovre, selv vores datter kan ikke få hende talt til fornuft. - "Du ved jo ikke engang, hvor du skal lede efter dem. De render da ikke bare sådan rundt".

Sproget? Det er de ved at have rigtig godt fod på. Det er et must, hvis man skal kunne kommunikere med Five.

De to pigers ihærdighed er et godt billede på den kærlighed Jesus længes efter at se hos dem, som elsker ham...

Jeg kan betro dig, at Jesus ikke ønsker at gemme sig for sine fans, han lader sig finde af dem, som søger Ham. Han vil ikke have afstand, men nærhed. Jesus elsker sine fans og er helt vilde efter, at de lærer Ham personligt at kende.

Hvordan har du det med Jesus?
Som veninden og vores datter havde det med Five?

Har du sikret dig en billet til Himmelen? Hvis ikke, så skynd dig at få bestilt en. Her kan du se, hvordan du får et møde med Jesus

Af Vivian Hvenegaard, 2000